Ombre / Powderbrows

22-05-2021

Ombre / Powderbrow,

Wat is de Ombre / Powderbrow techniek,
Deze techniek heeft een stevigere aanzet op de staart van de wenkbrauw en een zacht verloop naar het neusbeen toe. Hierdoor krijg je een zeer mooi en natuurlijk verloop in de wenkbrauw.
Deze techniek is zeer geschikt voor de jongere en stevige huid. Ook is het effect heel mooi in een bestaande wenkbrauw! Zo maak je de wenkbrauw voller en eventuele epileerschade of littekentjes zijn niet meer te zien. Het modelleren van de bestaande haartjes is voortaan extra makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de lijn van je PMU aanhouden en je wenkbrauw is oogverblindend mooi.

Na een 1e behandeling adviseer ik een vervolgafspraak na 3 maanden en binnen 6 maanden te maken. Na deze afspraak is de houdbaarheid van de kleur gemiddeld 10 maanden tot 2 jaar. De houdbaarheid van deze kleur is tevens afhankelijk van de kleurintentie van het gekozen pigment en het genezingsproces na de behandeling. De schaduw zal overigens eerder slijten dan het donkere deel van de wenkbrauw.

Wat moet ik verder nog weten?
Het woord Ombré betekent in het Italiaans 'schaduw'. In het Engels betekent dezelfde techniek 'Powderbrow' techniek. In het Nederlands hebben we echter wel een verschil tussen beide technieken. Het verschil tussen de Ombré- en Powderbrow techniek is dat de Ombré iets donkerder wordt aangebracht met een duidelijke kleurverloop van de staart naar het neusbeen. De Powderbrow heeft een zachtere terugloop van de staart naar het neusbeen. Verder is deze behandeling identiek en wordt het aangebracht met een schaduwnaald. De Ombré/Powderbrow wordt afgeraden wanneer de huid te gevoelig is en haar elasticiteit verliest. Kies in dat geval voor de Dot-Art techniek.